Just nu, Torsdag: stängt
Öppettider imorgon, Fredag: 13:00 – 16:00

All inlämning avslutas 30 minuter innan stängning.
Vid större inlämningar, vänligen kontakta oss för tidsbokning.

Så här köper du på auktion

Stadsauktion Sundsvalls försäljningar sker i samarbete med auktionsportalen auctionet.com. För att delta i budgivning på våra auktioner måste du registrera dig som kund och här hittar du all information hur auktionerna hos auctionet.com fungerar.

Auktioner och budgivning

Våra aktuella auktioner hittar du under rubriken ”Auktioner”. Alla föremål som är publicerade för försäljning har ett utropspris, en ungefärlig marknadsvärdering, som ska ses som en vägledning av föremålets värde. Slutpriset kan hamna både under och över utropspriset. Säljaren har ofta angett ett bevakningspris, det vill säga ett dolt lägstapris under vilket ett föremål inte kan säljas.

Nätauktion Auktionsföremålen publiceras och säljes i den takt de kommer in. Auktionsföremålen visas under ca 7-14 dagar och under denna tid kan du lägga bud och själv undersöka föremålen i vår visningslokal på Heffnersvägen 32 under våra öppettider.

På föremålssidan kan du registrera ditt bud. Vill du bjuda lägsta möjliga belopp är det redan ifyllt och du behöver bara klicka på ”Lägg bud” eller trycka Enter. Du kan även lägga ett högre maxbud. Det finns också möjlighet att registrera bud i visningslokalen.

Varje auktionspost har tilldelats en sluttid och då budgivningen avslutats vinner den budgivare som lagt det högsta budet. Om ett bud registreras mindre än 1 minut innan sluttiden så förlängs sluttiden med 3 minuter.

Observera att registrerade bud är bindande till köp.

Avgifter

På det klubbade beloppet tillkommer inropsprovision om 22% inkl. moms + slagavgift 80 SEK inkl. moms/auktionspost. Föremål som omfattas av lagstadgad följerätt (Droit de suite) är markerade på föremålssidan och märkta med D i tryckt katalog. Vid köp av föremål som omfattas av Droit de suite tillkommer 5% på klubbat belopp om detta överstiger ett minimipris som år 2018 är 2 275 kr. Läs mer om följerätt här.

Betalning och avhämtning

Efter avslutad auktion skickas en faktura via e-post från www.auctionet.com. Enklaste och snabbaste sättet att betala är med kort via Mina sidor. Vi accepterar både svenska och utländska bank- och kreditkort (Visa och MasterCard). Det tillkommer en avgift på 1,55 % för kreditkort samt utländska kort.

OBS! Vi accepterar tyvärr inte kontant betalning.

Förutom att betala med kort via Mina sidor eller i vår kassa, kan du även betala via bankgiro med fakturans OCR-nummer till bankgiro 5461-9191. Fullständiga uppgifter finner du på fakturan under Mina sidor. Tänk på att det kan dröja upp till 2 dagar innan vi ser pengarna från bankgirot, så betala helst inom 3 dagar så vet du att pengarna kommer fram i tid.

Inropade föremål skall betalas och hämtas senast 5 dagar efter avslutad auktion. Efter 5 dagar utgår en förseningsavgift om 50 SEK/dag inkl. moms.
Se öppettider för kassa och utlämning här.

Transport

När du ropat in ett föremål och betalat fakturan kan du beställa transport under Mina sidor.